Vitaminpiller er sikre nok » pr-pressemeddelelser.dk

Vitaminpiller er sikre nok

Med jævne mellemrum sender skræmmende overskifter om farlige” vitaminpiller” chokbølger igennem forbrugerverdenen og efterlader folk i en tilstand af angst og usikkerhed. Det er der ikke noget at sige til, men det er vigtigt at ikke at lade sig rive med af det, som med rette kan kaldes for medie-hysteri. Lad os lige blive enige om, at vitaminer såvel som mineraler – ligesom tusinder af andre stoffer – kan underdoseres eller overdoseres. Begge dele kan være skadeligt. Indtager man dem derimod i normale mængder fra kosten og eventuelt suppleret med kosttilskud, er der dog absolut intet at frygte.  gruppe forskere konkluderede for nylig på baggrund af en analyse af i alt 67 videnskabelige undersøgelser med tilsammen over 200.000 deltagere, at kosttilskud antioxidanter ikke kunne mindske dødeligheden – men måske snarere afkortede livet. Ikke overraskende har dette skræmt daglige brugere af vitaminpiller fra vid og sans, men inden man hælder alle sine kosttilskud i toilettet, bør man lige kigge en ekstra gang på, hvad der rent faktisk er tale om.

Mega-doserne
Der er nemlig ikke tale om almindelige raske mennesker, der lever et sundt liv og tager lidt ekstra kosttilskud ved siden af. Derimod er der i mange af disse undersøgelser tale om folk, der i forvejen er syge eller har en særlig stor risiko for at blive det. Dem har man af samme grund givet ekstremt høje doser af antioxidanter i den tro, at det kunne redder dem. Lad det være sagt med det samme: det kan det ikke! Antioxidanterne er ikke mirakelmidler. Det er stoffer, som kroppen behøver løbende for at fungere normalt. Jo mere varieret vi spiser, desto større chance for, at vi får tilført en bred vifte af antioxidanter og dermed kan forblive sunde igennem livet, men det har vist sig gang på gang, at den moderne livsstil er usund på så mange områder, at vores antioxidant-indtag er langt fra optimalt.  Det er her, man kan gøre en forskel ved at supplere med kosttilskud, men det skal naturligvis gøres i god tid – ikke i sidste minut, hvor helbredet allerede har lidt et knæk. I den forbindelse er det vigtigt at vælge produkter, som er dokumenteret med hensyn til kvalitet og sikkerhed.


barstole billige kontorstole billig kontorstol kontormøbler dk kontorstol Spar energi Mere info her kontorstole møbler kontor skriveborde whiteboardtavle whiteboardtavler golfsko